Uw netwerk voor succesvol detacheren!

Sr. Agile Coach


Utrecht, Nederland
03-02-2020
detachering
12+ mnd
36 uur p.w.
89 euro

Functie/Opdracht: Senior Agile coach
Locatie: Utrecht
Startdatum: 3-2-2020
Einddatum: 31-12-2020
Uren per week: 36

Matchgesprekken: 28 januari
Maximum tarief: €89
Let op: Bovenstaand maximum tarief is een maximaal all-in uurtarief, dus inclusief o.a. reiskosten en eventuele vergoedingen en inclusief de fee voor onze contractmanager FastFlex a € 0,40. Het door u aangeboden tarief is bepalend bij de selectie van kandidaten en is indicatief, dit houdt in dat NS nog onderhandelt over tariefsverlaging.

Zo werkt het

NS IT bevindt zich in een transitie naar 100% agile werken. De doelstelling is om vanuit Agile werken door te groeien via DevOps-teams naar BusDevOps-ketenteams. Hiervoor zijn in het IT-brede MOBILise programma diverse initiatieven opgestart. Ten behoeve van deze transitie is er een centraal team van circa 15 coaches actief. Zij ondersteunen vanuit de diverse IT onderdelen, teams en individuen middels teaching, mentoring, coaching en facilitating, naar een steeds meer wendbare (IT) organisatie.

Hoe werken we effectief en optimaal wendbaar, in een grote organisatie met onderlinge afhankelijkheden op verschillende gebieden?
Daarbij ondersteun je de verdere opbouw van de Agile community met diverse gildes. Ons motto: Eén cultuur, één taal, één toolkit.
Zo maak je samen met ons het reizen met de trein nog beter en leuker voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!

Hier gebeurt het

Je bent als senior coach onderdeel van het coachingsteam dat IT breed aan de slag is.
Met jouw senioriteit ondersteun je teams, leidinggevenden en management om hier de goede stappen in te zetten. Je geeft de juiste richting en waar nodig neem je de leiding. In deze opdracht werk je nauw samen met de collega Agile- en DevOps-coaches, toolcoaches en SRE consultants om de diverse teams te laten groeien. De huidige teams zijn heel verschillend: zowel qua grootte, werkzaamheden als doelstellingen. Door je allround kennis van scaled agile processen (SAFe) en kennis van continuous delivery en ervaring met transformaties ben je tevens in staat om een implementatie advies te geven om de totale waardeketen te optimaliseren en om deze vervolgens samen met collega coaches te implementeren.

Het zit in je aard om je ervaring en expertise te delen met je collega-coaches en de diverse gildes binnen de (IT) organisatie.
Objective van de coaches: NS IT heeft een wendbare en efficiënte cultuur en manier van werken door gericht inzetten van onze coaching en expertise.

Dit neem je mee

Je bent een ervaren coach en een expert in het toepassen van Lean en Agile principes op verschillende niveaus binnen een organisatie. Je brengt een structurele aanpak ten behoeve van de gezette transformatie doelen. Als coach ben je een goede luisteraar en gewaardeerd klankbord.

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over:

  • Agile Mindset van nature.
  • Aantoonbare ervaring in het coachen van verschillende soorten teams, individuen en management.
  • Ervaring met scaled agile implementaties. Zowel qua ontwerp, organiseren als uitvoeren.
  • Voldoende technische kennis om DevOps teams en het bijbehorende ecosysteem te kunnen coachen richting DevOps. Kunnen sparren met SREs.
  • Certificering als SM, PO en SAFe consultant
  • WO kennisnivo en werkervaring
  • Minimaal 10 jaren werkzaam in dit werkveld, bij minimaal 5 bedrijven/opdrachtgevers
  • Communicatief sterk, goed kunnen verbinden: met teams, binnen teams, management en collega’s
  • Hoge organisatie sensitiviteit. Van nature aanvoelen welke interventies nodig zijn en de rollen van coach, mentor, facilitator en mentor, facilitator en master naadloos kunnen afwisselen.

Functie

Vaardigheden

Software
Development

Methoden

Software Development Process
LEAN

Reageren?


Heb je nog geen account?
Registreren

Heb je al een account?
Inloggen