Uw netwerk voor succesvol detacheren!

Emerging Technologies Specialist (QR7987)


Apeldoorn
21-12-2020
detachering
12+ mnd
40 uur p.w.
In overleg

Functie: Emerging Technologies Specialist (QR7987)

Start: 21-12-2020, 40 uur per week

Periode: 12 mnd+

Omgeving: Apeldoorn

 

Omschrijving:

Voor onze klant in Apeldoorn zijn wij op zoek naar een Emerging Technologies Specialist.

 

We werken met Scrum en DevOps en de teams zijn integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken. Daarnaast kan je in overleg met je team vanuit huis werken.

Omdat we innovatie hoog in het vaandel hebben staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

 

Binnen het team "Emerging Technologies & Data Science" zoeken we een collega op het gebied van nieuwe (emerging) technologieën. Samen met de andere collega’s binnen het team zul jij je bezighouden met de zoektocht en doorvertaal-mogelijkheden van nieuwe innovaties en technologieën. Je werkt daarbij directie overstijgend en samen met de andere innovatie afdelingen.

 

Specifiek in deze tijdelijke opdracht moet je ook de rol kunnen innemen van trainer/docent waarbij je collega’s meeneemt in de wereld van nieuwe technologies en ontwikkelingen die normaliter iets te ver van hun afstaat. Op dit moment zijn dit de onderwerpen Kunstmatige Intelligentie, Blockchain/Distributed Ledger technologie, Slimme Sensoren, Data en Open Source Innovatie.

 

Omschrijving project:

Het team Emerging Technologies & Data Science is op zoek naar een Emerging Technologies specialist. Binnen het team zitten de ‘technologie sniffers’ van onze organisatie. Zij weten wat er gebeurt binnen en buiten de organisatie op het gebied van nieuwe technologie, (data)innovaties en samenwerkingsmogelijkheden. Daar waar ze mogelijkheden zien maken ze technologie toepasbaar en draagt het bij aan de digitale transformatie.

 

Binnen deze opdracht ben je aanjager, adviseur, doener en sparringpartner. Je denkt mee en signaleert mogelijkheden voor verbetering van de huidige of nieuwe dienstverlening. Je werkt nauw samen met collega’s aan de uitwerking en begeleiding van nieuwe use-cases en experimenten. Hierbij heb je een flexibele houding tussen de verschillende afdelingen en directies, pik je op wat er binnen de organisatie speelt, en verbind je betrokkenen. Ook kijk/denk je voorbij de muren van de organisatie en pas je outside-in-thinking toe, om vanuit meerdere perspectieven naar een vraagstuk te kijken.

 

De kennisontwikkeling van haar medewerkers is een belangrijk thema. Ook het Emerging Technologies & Data Science team levert continu een bijdrage aan deze leercultuur. Specifiek in deze tijdelijke opdracht moet je daarom ook de rol innemen van trainer/docent, waarbij je collega’s meeneemt in een wereld die normaliter iets te ver van hun afstaat. Op dit moment zijn dit de onderwerpen Kunstmatige Intelligentie, Blockchain/Distributed Ledger technologie, Slimme Sensoren, Data en Open Source Innovatie. Je weet hen te inspireren en motiveren, en mee te nemen in de wereld van nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Terwijl je dit doet, gebruik je voorbeelden uit de praktijk, maar leg je ook de relatie met bestaande processen zodat deelnemers een duidelijk en holistisch beeld krijgen. Denk bijv. aan koppelingen met de huidige Enterprise-Architectuur en de IT/innovatie portfolio.

 

Zodoende geeft dit een ‘’exposure-boost’’ aan nieuwe initiatieven voortgekomen vanuit het Emerging Technologies & Data Science team. Ook wordt de context van een experiment en/of innovatietraject beter begrepen. Daarom is in begrijpbare IT/Technologie taal communiceren (spraak en schrift) cruciaal. Belangrijker is dat je senior-management inhoudelijk uitdaagt, waarbij je constructieve gesprekken niet uit de weg gaat! Vaak moet je on the spot aanvoelen waar het gesprek naartoe gaat en adaptief reageren.

 

Gezien het thuiswerken vanwege Corona, zullen de sessies/seminars digitaal gehouden worden. Het gebruik van online werkvormen is daarom een middel die jij inzet om de participanten actief en betrokken te houden, en de boodschap goed te laten begrijpen.

 

Verantwoordelijkheden:

• Actief volgen van technologische ontwikkelingen (ook data gerelateerd), hiermee experimenteren en zo nodig toepasbaar maken;

• Innovatieverkenningen, experimenten starten en begeleiden rondom vastgestelde jaarthema’s voor ons team;

• Actief participeren in kennisdeling met andere collega’s en directies (o.a. het organiseren van de Tech Dag);

• Ontwikkelen en verzorgen van seminars en bijeenkomsten om nieuwe technologieën, initiatieven en de exposure van het team te vergroten;

• Helpen bij het opzetten van een gevulde hype cycle / technologie radar;

• Helpen verder vormgeven van de Labs omgeving voor demo doeleinden;

• Aansluiting zoeken bij IT & Tech. communities/ecosystemen (denk aan hackathons en meetups);

• Aansluiting zoeken bij het recruitment-team op het gebied van IT & Data.

 

Eisen:

• Een WO-mastergraad, in de richting van (Technische) Bedrijfskunde, Innovatiemanagement, Informatiemanagement of vergelijkbaar;

• Aantoonbare kennis en ervaring met opkomende technologieën & ontwikkelingen, specifiek:  zijn dat Kunstmatige Intelligentie, Blockchain/Distributed Ledger technologie, Slimme Sensoren, Data en Open Source Innovatie; 

• Heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als trainer/docent;

• Heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het trainen van de business rondom IT, Data, Emerging Technologies in relatie tot Digitale Transformatie – dit in het bijzonder voor seniors en strategisch management;

• Aantoonbare ervaring met een organisatie die, als ZBO, wettelijke taken uitvoert en werkt in een breed stakeholderveld is een pré.

 

Competenties:

• Communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling;

• Teamspeler, ook in de samenwerking met andere IT-disciplines;

• Proactieve en creatieve houding; alternatieve actie paden bedenken;

• Inspirator;

• Omgevingssensitief;

• Beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht;

• Kan goed plannen en organiseren, samenwerken en afstemmen;

• Inspireert betrokkenen met enthousiasme en ideeën;

• Heeft aantoonbare (online) didactische vaardigheden en ervaring om anderen te coachen en mee te nemen in een wereld die normaliter ver van hen afstaat.

 

Motivaties:

• Beschrijf (max. 400 woorden) aan de hand van recente praktijkervaringen uw expertise rondom het verzorgen van trainingen & seminars) voor seniors en op strategisch niveau en ii) in een online omgeving waarbij participanten actief betrokken worden gehouden (zie opdrachtomschrijving en taken).

• Beschrijf 2 cruciale knelpunten (max. 400 woorden) die zich vaak voordoen tijdens experimenten/innovatietrajecten en geef hierbij aan hoe uw competenties en expertise deze oplost (zie opdrachtomschrijving en taken).

 

 

Extra informatie:

Qualogy streeft ernaar om iedere kandidaat binnen 5 werkdagen een persoonlijke reactie te sturen.

Indien de klant een security screening vereist zijn de (eenmalige) kosten hiervan voor eigen rekening.

 

NOTE: de Qualogy Aanvragen mogen niet zonder toestemming op internet geplaatst worden!!

Functie

Trainer
Beheerder

Kennisgebieden

OSS
System security

Vaardigheden

Environments (systems)

Methoden

Software Development Process

Reageren?


Heb je nog geen account?
Registreren

Heb je al een account?
Inloggen