Uw netwerk voor succesvol detacheren!

Ventus

Rijswijk
Laan van Oversteen 2
2289 CX

Neem contact op

Test Expert / Test Automation Engineer/ Test Architect

Meer informatie / registreren

Om CV’s van ICT-bedrijven te mogen downloaden heeft u een inlogaccount nodig. Als uw bedrijf of afdeling actief is in consultancy, detachering of inhuur, kunt gratis een gastaccount aanvragen door uw bedrijf te registreren. U kunt uiteraard ook het ICT-bedrijf contacten om het CV op te vragen. Tot Spinweb!


Hellevoetsluis
Johan Jansen
35 jaar

Johan is een zeer ervaren Test Automation Expert met een afgeronde HBO opleiding Informatica aan de Fontys Hoge School in Eindhoven. Johan is getrouwd en vader van twee fantastische dochters (Hailey (7) en Sofie (4)). Door de jaren heen heeft Johan verschillende programmeertalen en stijlen geleerd als test engineer. Vari�rend van C# tot Python en zelfs lowcode programmeertalen zoals Labview. Veel van zijn opdrachten hadden een sterke nadruk op test automatisering. Door de tijd heen is de nadruk verschoven naar test procesverbetering met de nadruk op architectuur en strategie van een QA-proces. Dat houdt in dat dit betrekking had op zowel organisatorische processen als de daadwerkelijke software. Zijn ervaring met test automatisering als mede het geven van ISTQB Foundation en verschillende Advanced trainingen, heeft hem enorm geholpen met het maken van de moeilijke keuzes omtrent prioritering van QA gerelateerde taken. Met name UI automatisering kan significante uitdagingen bieden voor de onderhoudbaarheid en haalbaarheid van een test automatiseringsoplossing. Door zijn ervaring met automatisering op dat gebied, is hij behendig geworden in het ontwerpen en toepassen van een test automatiseringsoplossing die flexibel en weerbaar is tegen veranderingen in de software, waardoor onderhoudt aan het onderliggende framework beperkt blijft. Dit maakt hij mogelijk door low code concepten en idee�n te integreren in zo�n framework.

Johan houdt van het denkproces dat voorafgaat aan het maken van strategische en houdbare keuzes van een QA- proces. Het steeds verder verbeteren van een QA-strategie op basis van feedback van klanten, ontwikkelaars en bedrijfsfeedback aangevuld met de daadwerkelijke testresultaten. Door middel van een stevige prioritering van activiteiten die risico volle gebieden van zowel een zakelijk als technisch oogpunt, zorgt hij voor een goed QA-process. Daarbij coacht hij ook graag teams en organisaties met zijn idee�n voor een gezond test proces zodat alle QA taken een zo hoog mogelijk rendement halen.

Functie

Trainer
Coördinator
Tester

Kennisgebieden

System security

Vaardigheden

Algemeen

Methoden

Software Development Process
Lean manufacturing

Certificaten