Uw netwerk voor succesvol detacheren!
De juiste koers in complexe projecten.
Ventus

Ventus


Rijswijk
30-50 FTE

De Ventus Groep is een onafhankelijk IT-dienstverlener die haar klanten ondersteunt met zowel de inzet van ervaren managers in IT als met de inzet van vakbekwame IT professionals. Zij opereert onder de labels Ventus, Xantara-it en ArchiLogiQ. Onze mensen zijn hierbij onze grootste assets. Onze managers zijn stuk voor stuk zeer ervaren, gedreven en hebben een grote mate van vakkennis op de vakgebieden Project Management, Service Management en Benefit Management (Architectuur & Governance). Breed gedragen best practices als Agile Scrum, IPMA, BiSL, Prince2, Lean Six Sigma, MSP, ITIL2/3, ASL & TOGAF9 worden op pragmatische wijze ingezet. Onze IT professionals ondersteunen onze klanten o.a. bij de overstap naar een Cloud-service, bij het ontwerpen en het inrichten van complexe technische systeemarchitecturen, de integratie & implementatie van een Mobility omgeving of bij een start met Big Data. Specialistische kennis van cloud en de verschillende service modellen en vormen (IaaS, PaaS, SaaS, public, private en hybride) en brede kennis van de markt (Red Hat, Oracle, Postgres, Citrix, VMware, Microsoft, Google, RES, AppSense, Cisco, HP, EMC, NetApp en Commvault) zijn hierbij het fundament van onze dienstverlening. Xantara-it is gespecialiseerd in het inrichten en beheren van applicaties en databases voor onze klanten.

ArchiLogiQ is gespecialiseerd in het beheer van IT-omgevingen binnen het MKB. Wij zijn doelgericht in de uitvoering van opdrachten en staan voor het eindresultaat. Opdrachten worden binnen de afgesproken tijd, budget en randvoorwaarden opgeleverd. We zijn trots dat wij voor onze opdrachtgevers in binnen- en buitenland de “executie” van hun IT mogen verzorgen. Verschillende opdrachtgevers vertrouwen ons deze rol al meer dan 15 jaar toe. Kennisgroepen spelen een centrale rol bij het ontwikkelen, borgen en doorontwikkelen van kennis en expertise. Zo is de gevraagde expertise altijd op het juiste moment aanwezig. Ons uitgangspunt is dat wij de behoefte en de wensen van de klant goed kennen, waarbij de klant en wij gezamenlijk sturen op het eindresultaat. Het team van Ventus is in de loop der jaren met zorg samen gesteld. Lid van dit team wordt je niet zomaar. Hiervoor zijn een aantoonbare brede ICT-kennis, ruime management en consultancy-vaardigheden, diepgaande branche-kennis en vooral een ondernemende en daadkrachtige persoonlijkheid nodig.

De professionals van Ventus zijn onder te verdelen in vier groepen: - Managers. Van teamleider tot interim-manager, de IT-manager die zich onderscheid door een gedegen ICT kennis te combineren met uitstekende people-management skills; - Project Managers. Van Projectleider tot Programma Manager, altijd met 1 doel voor ogen, het bereiken van het met de klant afgesproken resultaat; - Consultants. Van ICT consultant tot senior Business Consultant, gedreven richting advies dat bewezen rendeert; - Specialisten. Door de wol geverfde ICT experts, die in staat zijn de juiste keuzes te maken en deze ook durven te nemen. Als je bij Ventus werkt word je ingezet op projecten bij één van onze opdrachtgevers. Meestal bij één opdrachtgever tegelijk, soms bij meerdere. Hierbij werken we op projectbasis (we nemen het hele project aan), op beheerbasis of op detacheringsbasis. Ook geven we advies, vooral als de opdrachtgever nog de definitieve richting moet bepalen.

We werken door heel Nederland, maar soms ook daarbuiten. Een flexibele houden is dan heel belangrijk. Onze medewerkers zijn vakbekwame professionals, oplossingsgericht, ondernemend, betrouwbaar en vooral erg daadkrachtig. Werk je bij ons dan kijk je verder dan de grenzen van het project en kom je je afspraken na. Wij zijn doelgericht in de uitvoering van opdrachten en staan voor het eindresultaat. Opdrachten worden binnen de afgesproken tijd, budget en randvoorwaarden opgeleverd. Herken je je hierin in en wil je deel uitmaken van een hechte, ervaren groep professionals in IT? Kijk dan bij vacatures of we je binnenkort nodig hebben!
Sfeerimpressie Ventus
Bekijk video van Ventus

Ventus

Rijswijk
Laan van Oversteen 2
2289 CX